سلامت نیوز : به گفته نائب رییس انجمن سرطان ایران بعضی از مواد سرطانزای شناخته شده در صنایع کاربرد دارد و در محیط زندگی هم با آنها مواجه میشویم. یکی از این مواد آزبست است.
دکتر عبدالله فضلعلی زاده در گفتگو با سلامانه،با بیان این که خوشبختانه خطرات غیر قابل جبران ناشی از این مواد از سالها پیش شناخته شده و در دنیا مصرف آزبست منسوخ گردیده است، می گوید:«در کشور ما نیز از سالها پیش قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و استفاده از این ماده ممنوع گردید. آزبست یک ماده سرطانزا است که از راه تنفس وارد بدن میشود و امکان خارج شدنش از بدن به هیچوجه وجود ندارد. این ماده در بدن به عنوان یک کانون تولیدکننده سرطان عمل میکند پس از ابتدا از مواجه بودن با چنین مادهای باید پیشگیری کرد.»
وی با اشاره به این که صنایع کابلسازی و رنگسازی نیز ممکن است در درازمدت در کارگران شاغل ایجاد سرطان کند، توضیح می دهد: «در مورد این کارگران باید روشهای تشخیص زودرس و پیشگیری به کار گرفته شود، این کارگران باید مرتب مورد آزمایش قرار گیرند بخصوص آزمایش ادرار، چون مواد ناشی از این صنایع از طریق ادرار دفع و منجر به تحریک سرطان مثانه و دستگاه ادراری میشود. با آزمایش ادرار به طور دورهای میتوان تغییرات سلولی در ادرار را بررسی کرد. اگر تغییر ایجاد شده بود، بلافاصله باید کارگر را از محیط کار دور کرد. در ضمن زمان کار نباید در چنین صنایعی طولانی و ممتد باشد.»
دکتر فضلعلی زاده با بیان این که به هر حال بروز سرطان در تمام دنیا رو به افزایش بوده و علت آن نیز زندگی شهرنشینی و صنعتی است، می گوید: همچنین افزایش امید به زندگی، افزایش سن را در همه جوامع به دنبال داشته است. ایران از این قاعده مستثنی نیست بخصوص با افزایش امید به زندگی هرم سنی تغییر کرده است و گروههای سنی رو به پیری میرود. همین امر شانس بروز سرطان را بیشتر کرده و این نشان میدهد از حالا باید به فکر چاره بود تا در آینده تراژدی مقابله هولناک با انبوه بیماران سرطانی را نداشته باشیم.»
پیشنهاد سردبیر
-
چرا امسال باید غذای نذری را با ایمنی بیشتری بپزید؟
متخصصان بهداشت تاکید میکنند در ایام سوگواری عزاداران حسینی، موکبها و هیئتهای مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری داشته باشند.
-
ارتباط متقابل رژیم غذایی نامناسب و کابوس شبانه
افرادی که رژیم غذایی ناسالمتری داشتند، رویاهای منفی بیشتری را گزارش کردند و بهطور کلی خواب ضعیفتری داشتند.
-
برای پرخوری و کم خوری عصبی در جنگ چه کنیم؟
در حالت جنگ و استرس افزایش ترشح هورمون کورتیزول در غده فوقکلیوی شرایط خاصی را ایجاد میکند و باعث افزایش اشتها در افراد میشود.
-
فراخوان ملی برای غربالگری، کنترل و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجمن متخصصین ریه ایران، با انتشار فراخوانی مشترک، از طرحهای پیشنهادی برای غربالگری، کنترل، تشخیص و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی حمایت میکنند.
-
علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی
عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گرمازدگی را یک موقعیت تهدیدکننده حیات و فوریت پزشکی عنوان کرد که باید به سرعت مورد پیگیری درمانی قرار گیرد.
-
افراد نابینا چه میبینند؟
اصطلاح «نابینایی» طیف گستردهای از اختلالات بینایی، از کمبینایی تا نابینایی کامل را شامل میشود.
-
۶ عادت عصرگاهی که باعث آلزایمر می شود
افزایش سن و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارند، اما این همه ماجرا نیست. سبک زندگی هم در سلامت مغز و پیشگیری از زوال شناختی بسیار مؤثر است.
-
درمان قطعی کم خونی
متخصصان میگویند درمان کمخونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمیتوان گفت بدون دارو هم درمان میشود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایههای اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روشهایی غیر از داروهای خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده میشود.
نظر شما